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Introduction 
 
The School Board does not favor changing the names of existing School District 
buildings or portions of buildings.  However, occasionally a change in the name 
of a school building or a portion of a building may be appropriate.  Also, from 
time to time it may be necessary to name a new building or name a portion of a 
building.  Before any name change and any naming of a new building or portion 
of a building is finalized, school and community input shall be sought. 
 
Procedure 
 
1. Initial Naming of a Building 

 
a. The opportunity to name a new building comes about as a result of 

new construction.  Replacing an existing building, either at the 
same or a new site, is not considered new construction for the 
purpose of this procedure.  (See paragraph 5 below). 

 
b. Names of new buildings should be selected based upon:  (i) 

geographical location or local community name; or (ii) 
distinguished individuals who have served the local community, 
state, or nation, whether in education or other fields. 

 
c. Whenever the opportunity to initially name a building is presented, 

the Superintendent will request the principal or appropriate District 
administrator to meet with community residents and other 
interested individuals to discuss the naming opportunity.  If a name 
is proposed centrally, the school community will be asked to review 
the proposed new name.  Otherwise, the school community will be 
asked to recommend a name or names. 

 
 d. The principal or appropriate administrator should prepare a written 
  report summarizing school and community recommendations for  
  the proposed new name.  The report should be submitted to the  
  Superintendent.  The Superintendent shall then make a   
  recommendation to the Board. 
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e. The Board will accept or reject the proposed name(s). 
 
f. When a name is approved, the Superintendent shall send a 

notification of the name to the appropriate offices, locations, and 
persons. 

 
2. Initial Naming of a Portion of School Building 
 

a. Portions of a school include rooms, auditoriums, gymnasiums, 
athletic fields, libraries, and the like. 

 
b. The opportunity to name a portion of a building or name a portion 

of a new building could come about for a number of reasons, 
including new construction or in recognition of a gift or other 
funding opportunity. 

 
c. The name of a portion of a building should be selected based upon: 

(i) geographical location or local community name; or (ii) 
distinguished individuals who have served the local community, 
state, or nation, whether in education or other fields. 

 
d. In the case of naming in recognition of a gift, the name could also 

be that of an individual donor or member of the donor’s family.  
Corporate names of rooms and portions of buildings will not be 
allowed.  Nothing in this policy shall preclude the placement of an 
appropriately-sized plaque, name plate, or donor wall in a room or 
other portion of a school in recognition of a corporate gift, provided 
no advertising, as opposed to recognition, is involved. Plaques, 
name plates, and donor walls are  governed by Board Policy No. 
6115. 

 
 e. Whenever the opportunity to name a portion of a building is   
  presented, the Superintendent will request the principal to meet  
  with staff, students, alumni, and community residents to discuss  
  the naming opportunity.  If the school has a site council, it shall be  
  included in such meetings.  If a name is proposed centrally, the  
  school community will be asked to review the proposed new name. 

 
 f. The principal should prepare a written report summarizing school  
  and community recommendations for the proposed new name.  The 
  report should be submitted to the Superintendent.  The   
  Superintendent shall then make a recommendation to the Board. 

 
g. The Board will accept or reject the proposed name change. 
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h. If the change is approved, the Superintendent sends a notification 
of the change to the appropriate offices, locations, and persons. 

 
3. School Building Name Change 
 

Since a proposal to change a school building name could originate from 
many sources, the following steps should be taken: 
 
a. The person(s) proposing the name change should present the 

proposal to the Superintendent. 
 
b. If the Superintendent decides the school name change should be 

considered, he or she will request the principal meet with staff, 
parents, students, alumni, and community residents to discuss the 
proposed change.  If the school has a site council, it shall be 
included in such meetings.  The principal should prepare a written 
report summarizing school and community support of and/or 
opposition to the proposed change.  This report should be 
submitted to the Superintendent. 

 
c. If the building is named after a local person, a good faith effort 

must be demonstrated to contact and seek input from the relatives 
of that person (e.g., Internet search, legal ads, phone book, daily 
newspaper) before the name change is approved. 

 
d. If the Superintendent approves of the name change, the proposed 

change will be submitted to the Board. 
 
e. The Board will accept or reject the proposed name change. 
 
f. If the change is approved, the Superintendent sends a notification 

of the change to the appropriate offices, locations, and persons. 
 

4. Changing the Name of a Portion of a Building 
  

The procedure for changing the name of a portion of a building shall be the 
same as for changing the name of the building itself. 
 

5. Replacement Buildings 
 

When a building is torn down and replaced, either at the same location or 
a new location, it should retain the same name unless the procedure for 
school building name change is followed. 
 

6. Program Names 
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 Naming and changing the name of programs shall be within the authority 
of the Superintendent. 
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